Logotype

Personliga klädråd sedan 1883.

Turkos till den gräsgröna kjolen. Nja! Rutig kavaj till randiga byxor? Excuse me! Färdigknuten fluga? Hellre lägger vi en kvart på att lära dig hur du knyter en elegant fluga själv. Om du tycker att det här är exempel på snobbism så har du alldeles fel. Det handlar bara om uppriktighet. Är det något som vi har lärt oss med åren så är det att det lönar sig illa att hålla med kunden när den har fel. Om byxorna är för trånga tar vi diplomatiskt fram några storlekar större. Om färgen på koftan kolliderar med din hårfärg plockar vi diskret fram en som matchar den bättre. Om du inte passar i kepsen säger vi ”snyggt men du är ännu snyggare utan”.

Med tiden lär vi oss båda vad som egentligen är din alldeles egna stil. Har du ännu inte funnit din favoritsäljare, klicka på någon av oss härunder och läs mer om hans eller hennes personliga stil. Boka sedan en tid med den som verkar passa dig bäst. Beskriv gärna vad du är mest i behov av så plockar han eller hon fram kläder som du troligen tycker om direkt,  plus några till som utmanar din uppfattning om vem du egentligen är.  Vem vet, kanske får du en ”personal shopper” för livet?

Dela med dina vänner:

Boka tid med din personliga favorit:

STORTORGET 12, HELSINGBORG | RIKSTELEFON: 042–12 62 66 | LADIES: 042–12 62 67 | GENTLEMEN: 042–12 62 66 | MÅNDAG – FREDAG 10–18 | LÖRDAG 10–16 | SÖNDAG 12–16 | INFO@STENSTROMS.NU
X
I åtta månader har vi väntat på ditt besök.

När du väl kliver över tröskeln till Stenströms drar vi en lättnadens suck. I nästan åtta månader har vi förberett oss på att just du ska komma in. Den vinterkappa eller täckjacka som du just nu försöker bestämma dig för, stod vi och tummade på i somras medan du precis hade tagit fram badkläderna.

Här finns inga centrala inköpsorganisationer som dikterar vad Helsingborgarna ska uttrycka sin personlighet nästa säsong. I stället är det vi själva, som du träffar i butiken, som åker runt på mässor, river bland galgar och resonerar. Vi ställer oss frågan – ”Hur många av våra kunder skulle passa i den här svarta klänningen klädd med strutsfjädrar.” Vi räknar på fingrarna. Hon är ju självklar och kanske hon. Någon tycker att den skulle passa just dig, om du bara vågade ta ut svängarna. Till slut bestämmer vi oss. Kommer vi på mer än fem som kan tänkas bära klänningen, köper vi in den. Är det fler än tio så låter vi bli.

Dela med dina vänner:
X
Efter 106 år tog vi modet till oss och sålde våra första jeans.

August Stenström var en klädintresserad herre. En dag 1883 flyttade han från Malmö till Helsingborg och öppnade den klädbutik som fortfarande bär hans namn. 16 år senare startade han Stenströms skjortfabrik. August hade med anda ord näsa för både mode och affärer, bortsett från att han inte förstod sig på de nya byxorna som kallades jeans. Men vem gjorde väl det? Det skulle krävas 70 år och lite oborstad rock’n’roll innan blåbyxan förvandlades till stilikon. Under tiden hann både affären och fabriken att byta ägare några gånger.

Sedan 1982 är både skjortfabriken och butiken ägd av en och samma familj igen men nu heter den familjen Bengtsson. Pappa Börje var trogen August Stenströms ideal och vägrade styvnackat att befatta sig med jeans. – ”Sån’t lappri.” brukade han fnysa när någon ung och framåt expedit vågade föra saken på tal.

Så småningom tog vi över ansvaret för butiken, medan mina bröder, Anders och Magnus, tog över skjortfabriken.  Fria från historiens bojor tog vi modet till oss och smög in några Levis 501:or bland tweedkostymerna. Året var 1989 och den som vill dra paralleller till Berlinmurens fall är hjärtligt välkommen.  Tweedkavaj och jeans visade sig vara en ovanligt lyckad kombination. Gärna med en Stenströmsskjorta, om vi fick säga det själva, och en lagom nonchalant knuten kravatt runt halsen.

Tiden gör alltid sitt. Idag är vi redan tredje generationen Bengtsson- Anderberg som arbetar i butiken. Trots att vi inte heter Stenströms i efternamn känner vi oss väldigt nära besläktade med August och med de värderingar som med åren har satt sina spår både i våra butikshyllor och i Helsingborgarnas garderober. Vänligt men bestämt ser vi till att Helsingborgs damer och herrar alltid känner sig rätt klädda. Nuförtiden även i  jeans.

Dela med dina vänner:
X
Björn Anderberg

tre

Favoritplagg: Skjorta
Designer: Peter Jüirado
På fötterna: Church
Parfym: Davidoff Blue Water
Favoritshopping*: London
Resmål du längtar till: Mallorca
Bästa film: James Bond
Bästa musik: Sven-Ingvars, Elvis
Äter gärna: Wallenbergare
Modeförebild: Sean Connery
Favoritsak: Golfset
Gosedjur: Hund
Om jag var en blomma: Pelargon
Läser helst: Michael Connelly
Stjärntecken: Fisk
Färg: Brun
Konstnär: Salvador Dali
* Näst efter Stenströms, förstås.


Stenstroms_4fHej Björn,
 Du och jag verkar ha samma smak.
Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.X
Män köper varumärken. Kvinnor köper kläder som passar.

På Stenströms damavdelning är vi inte fullt lika fördomsfulla som rubriken antyder – men – visst är det något underligt med män och det sätt som de handlar kläder på? Det viktigaste verkar vara att det går snabbt. På väg ut i världen, via Copenhagen Airport (eller Knutpunkten) hoppar de in för att vara rätt klädda, när och var de så småningom landar. Pang. Bom. Fram med kortet. Klart.

Här på damsidan är vi lite mer eftertänksamma. Vi tar oss tid. Funderar. Analyserar. Diskuterar. Går kanske över till Fahlmans för en espresso och en eclairè för att inte låta känslorna styra oss till impulsköp, Därför har vi tre oeftergivliga krav på de kläder vi säljer till dig. Först och främst ska de passa.  För det andra ska de passa. Sist men inte minst ska de passa. Först därefter bryr vi oss om chimärer som mode och varumärken.

Tolka nu inte detta som att vi inte skulle uppskatta varumärken som Cambio, Altea, Antonelli, Henderson, Manuela Conti, Greenstone, Nougat, Mila eller, för den delen Giorgio Armani.  Men för oss kvinnor är det kläderna som gör varumärket och inte tvärtom.

Dela med dina vänner:
X
Modet består av tusentals varumärken. Som tur är behöver du bara hålla reda på ett.

Det är lika bra att vi tar det direkt – vi har våra favoriter. Vissa har våra kunder lärt oss att tycka om. Andra har vi tagit in på egen risk i förhoppning att tillräckligt många ska dela vår smak. Ibland slår det fel och vi får stå där med skammen och ett lager fullt av medvetet noppriga tröjor som såg så läckra ut där på modemässan i Milano. Andra gånger är det ”high five” när varenda plagg flyger ut genom våra dörrar.  I båda fallen kan du känna dig tämligen ensam om plagget, eftersom vi heller säljer för få än för många.

Vissa märken behåller sin fräschör och återkommer säsong efter säsong: New Zealand, Woolrich, Altea, Armani, PT01, Barbour, Jacob Hansen, Amanda Christensen, Alain Paine, Circolo, Uber, Oscar Jacobson, och naturligtvis Stenströms där vi troligen har det största utbudet av skjortor i världen, deras egna butiker medräknade. Inför vår vägg av Stenströmsskjortor blir vi män som barn i en godisaffär. Att sedan plocka bort nålarna (exakt 12 stycken) från en ny Stenströmskjorta är det närmaste vi kommer nirvana.

Det hindrar dock inte att vi då och då släpper in nya stjärnor. Ett bra exempel är Jacob Cohen vars jeans snabbt har blivit Helsingborgarnas nya favoritbyxa.  Ett lite lyxigare jeansmärke som tillverkas  i Italien av  de finaste denimtygerna från Japan. Allt görs för hand; tvättningar, broderier och slitningar. Även om August inte förstod sig på jeans så hade han åtminstone uppskattat hantverket.

Så även om modet består av  tusentals varumärken så behöver du bara hålla reda på ett. Stenströms. Din garanti för att det inte bara dansade en sommar.

Dela med dina vänner:
X
Ulrika Komet Håkansson

atta

lineFavoritplagg: Klänning
Designer: Valentino
På fötterna: Mina Valentino i grön spets
Parfym: Burberry My
Favoritshopping*: Birger Christensen, Zara
Resmål du längtar till: London
Bästa film: Forrest Gump
Bästa musik: Depeche Mode
Äter gärna: Skaldjur
Modeförebild: Kronprinsessan Mary
Favoritsak: En vespa (som blev stulen)
Gosedjur: Koala
Om jag var en blomma: Pion
Läser helst: Bodil Malmsten
Stjärntecken: Stenbock
Färg: Grön
Konstnär: Peter Dahl

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Ulrika,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Susanne Graap

atta

lineFavoritplagg: Klänning
Designer: Rodebjer
På fötterna: Pumps från Hermès
Parfym: Elie Saab
Favoritshopping*: Cannes
Resmål du längtar till: Paris
Bästa film: Livet från den ljusa sidan
Bästa musik: Händel
Äter gärna: Färska jordgubbar
Modeförebild: Breakfast at Tiffanys
Favoritsak: Häftpistol
Gosedjur: Texas & Lucy (Cairn Terriers)
Om jag var en blomma: Syrén
Läser helst: Bill Bryson
Stjärntecken: Stenbock
Färg: Blå
Konstnär: Peter Frie

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Susanne,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Niclas Hallberg

atta

lineFavoritplagg: Kostym
Designer: Peter Jüriado
På fötterna: Mockakängor
Parfym: Armani Aqua di Gio
Favoritshopping*: Golfshopen
Resmål du längtar till: Vietnam
Bästa film: Allt med Nicolas Cage
Bästa musik: Får inte plats här
Äter gärna: Grillat kött
Modeförebild: Giorgio Armani
Favoritsak: Min gasolgrill
Gosedjur: Katt
Om jag var en blomma: Pion
Läser helst: Grillrecept
Stjärntecken: Skorpion
Färg: Röd
Konstnär: Per-Olof Olsson

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Niclas,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.X
Lillemor Pettersson

atta

lineFavoritplagg: Poncho
Designer: YSL
På fötterna: Leopardgummistövlar
Parfym: Armani Si
Favoritshopping*: Köpenhamn
Resmål du längtar till: Lago di Como
Bästa film: Pianot
Bästa musik: The Beatles
Äter gärna: Skaldjur
Modeförebild: Helen Mirren
Favoritsak: Stranden
Gosedjur: Min hund Zorro
Om jag var en blomma: Hortensia
Läser helst: Håkan Nesser
Stjärntecken: Vågen
Färg: Rött
Konstnär: Renoir

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Lillemor,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Karina Putak

atta

lineFavoritplagg: Jeans
Designer: Balmain
På fötterna: Stövlar från Johnny Bulls
Parfym: Ralph Lauren Cool
Favoritshopping*: Köpenhamn
Resmål du längtar till: Kroatien
Bästa film: Pulp Fiction
Bästa musik: Jimi Hendrix
Äter gärna: Osso buco
Modeförebild: Snygga människor på stan
Favoritsak: iPad
Gosedjur: Inget (ännu)
Om jag var en blomma: Tulpan
Läser helst: Jo Nesbø
Stjärntecken: Jungfru
Färg: Orange
Konstnär: Gustav Klimt

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Karina,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Felix Anderberg

atta

lineFavoritplagg: Jeans från Jacob Cohen
Designer: Tom Ford
På fötterna: Church
Parfym: Tom Ford Noir
Favoritshopping*: Utomlands
Resmål du längtar till: Botswana
Bästa film: Maffiabröder
Bästa musik: Från Stevie Wonder till Pharell Williams
Äter gärna: Bistecca Fiorentina
Modeförebild: David Beckham
Favoritsak: Mobil och dator
Gosedjur: Grizzlybjörn
Om jag var en blomma: Lotus
Läser helst: Clive Cussler
Stjärntecken: Vattuman
Färg: Brun
Konstnär: Roy Lichtenstein

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Felix,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Annelie Anderberg

atta

lineFavoritplagg: Michael Kors dunjacka
Designer: Michael Kors
På fötterna: Vandringskängor
Parfym: Clean Soft Linen
Favoritshopping*: Palma
Resmål du längtar till: Mallorca
Bästa film: Bucket List
Bästa musik: Country
Äter gärna: Holy Greens sallader
Modeförebild: Katharine Hepburn
Favoritsak: Mobilen
Gosedjur: Häst
Om jag var en blomma: Hortensia
Läser helst: Jojo Moyes
Stjärntecken: Vädur
Färg: Grön
Konstnär: Axel Olsson

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Annelie,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Ann-Christine Wikström

atta

lineFavoritplagg: Cardigan
Designer: Giorgio Armani
På fötterna: Ugg morgontofflor
Parfym: Ma Vie
Favoritshopping*: Tyskland
Resmål du längtar till: Värmen
Bästa film: Gudfadern
Bästa musik: Monica Zetterlund
Äter gärna: Mat
Modeförebild: Zlatan
Favoritsak: iPad
Gosedjur: Guldfisk
Om jag var en blomma: Tulpan
Läser helst: Biografier
Stjärntecken: Våg
Färg: Blå
Konstnär: Gauguin

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Anki,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X
Simon Anderberg

atta

lineFavoritplagg: Skjorta
Designer: Ralph Lauren
På fötterna: Loafers
Parfym: Dolce Gabbana
Favoritshopping*: New York
Resmål du längtar till: New York
Bästa film: Inception
Bästa musik: Michael Bublé
Äter gärna: Pasta
Modeförebild: Ryan Gosling
Favoritsak: Palystation
Gosedjur: Apa
Om jag var en blomma: –
Läser helst: Conn Iggulden
Stjärntecken: Kräfta
Färg: Grön
Konstnär: Leonardo da Vinci

* Näst efter Stenströms, förstås.


logotypeHej Simon,
Du och jag verkar ha samma smak.

Jag skulle vilja boka en tid med dig för att förnya min garderob.


 

X